Styrelsen Eriksmåla Ridklubb 2022

I klubbens stadgar står det att ”styrelsens uppgift är att svara för föreningens verksamhet och att tillvarata medlemmarnas intressen”.

För att uppfylla detta träffas vi ungefär en gång i månaden och har styrelsemöte. På dessa diskuterar vi allt som rör klubben, både stort och smått. Har du några frågor eller funderingar kring något som rör klubben eller om du har något du vill att vi tar upp på ett möte, tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen. Vi finns här för dig!

Här nedan följer en liten presentation av oss i styrelsen så att du ska veta vilka vi är.

Malin Ericsson

Malin Ericsson

Ordförande

Tänk att nu sitter jag här som ordförande för denna fantastiska klubb, vilken ära och vilket ansvar. Jag är så tacksam för denna möjlighet. Tänk att jag för 4 år sedan när dottern började rida här stod där i stallgången med ett gäng mer eller mindre förvirrade barn och vuxna. Vi blev mottagna med öppna armar från alla här, det var så underbart. Det är precis den andan jag hoppas att vi alla kan sprida vidare till alla nya och gamla elever. Här är vi tillsammans för vår egen och hästarnas skull oavsett mål med vår ridning.

På dessa fyra år har hela familjen börjat rida här min man, dottern och mellan sonen. Själv är jag mammaledig från min grupp och är hemma med yngsta sonen, men snart är det dags att ta upp lektionsridningen igen. Om jag bara vågar, känns som om hästarna både fysiskt och i mitt huvud har vuxit det året jag varit borta. Tur det finns säkra kort kvar för oss hariga, för det är ju så härligt att rida sen när man övervunnit de där mentala spärrarna.

Mitt mål med jobbet i styrelsen är just detta att sporra fler till att våga. Våga anmäla sig till första ridlektionen någonsin, våga hoppa över det där ruskigt höga hindret, våga hoppa upp i sadeln igen efter ett fall, våga sova över med ungdomssektionen, våga anmäla sig till klubbdressyren eller vad det än tänkas vara som är just din spärr. Jag tror att om vi alla hjälps åt att med öppna sinnen möta varandra i stallgången varje gång så är vi snart många som vågar.

Har du frågor eller andra tankar så haffa mig gärna i stallgången eller skicka iväg ett mail. ordforande@eriksmalaridklubb.se

Sara Klevtun

Sara Klevtun

Vice ordförande

Mitt namn är Sara Klevtun,  Jag är 30 år, gift, 2 barn 8 och 6 år och bor i Lindås. Jobbar som undersköterska på Algutsboda serviceområde.
Jag är vice ordförande i styrelsen sedan februari 2020.
Jag har valt att vara med i styrelsen för Eriksmåla ridklubb för att klubben betyder väldigt mycket både för mig och för min familj.
Jag är uppvuxen med hästar och har sedan barnsben varit aktiv i klubben, Och därefter jobbade jag även som ridlärare en kortare tid.
Vi är just nu 3 generationer i familjen som är aktiva i klubben.
Mina stora intressen är trädgården, träning och självklart mina hästar.
Ann-Sofie Nylander

Ann-Sofie Nylander

Kassör

Ordning och reda ingår i min roll som kassör samt att våga säga ifrån att vi ska göra saker rätt och göra rätt saker.
Som person är jag fylld av kraft o energi ,  hästarna, stallet, lektionskvällarna  tillsammans med mina ridkamrater hjälper mig att fylla på energi och ger mig också återhämtning.
Det känns värdefullt att kunna erbjuda föreningen min kompetens och att jag får möjligheten att ge tillbaka lite av allt det som jag får från verksamheten. Varenda ideell timma kan förhoppningsvis bidra till verksamhetens framtid.
Monica Björnlund

Monica Björnlund

Ledamot

Jag har varit hästtokig så länge jag kan minnas och lyckan var gjord när jag sommaren då jag fyllde 10 år fick hyra min första ponny. I vuxen ålder kom barn och familj i vägen och jag slutade helt med hästar och hade faktiskt ingen tanke på att börja igen, men helt plötsligt kommer min dotter och säger att hon vill börja rida! Så för 10 år sen när dottern var 7 år började hon rida här i Lidahult. Under denna tid i mitt liv blev jag långtidssjukskriven för depression och utmattning och mådde inte alls bra. Oftast kunde jag inte ta mig upp ur sängen och ännu värre var det att åka någonstans. När jag vid tillfälle körde min dotter till ridskolan upptäckte jag vilket underbart ställe stallet var, där var alla dessa härliga människor och hästar som fyllde på min energi och hjälpte mig att komma igen. Så det slutar med att jag också börjar rida lektion och köpte även en ponny, Champan, av föreningen när han skulle gå i pension. Nu har min dotter sin häst uppstallad på ridklubben. Jag gillar att arbeta i föreningar, har varit aktiv i simklubb, är aktiv i idrottsföreningen i Vissefjärda och är facklig ordförande i Lärarförbundet, är utbildad förskollärare och arbetar i skolans värld. Genom mitt engagemang i styrelsen vill jag ge fler barn och vuxna chansen att upptäcka vilket underbar och givandefritidssysselsättning hästar är. Vi ses i stallet!
monica.bjornlund@emmaboda.se

Carina Wilhelmsson

Carina Wilhelmsson

Ledmot

Sonny Kjellander

Sonny Kjellander

Ledamot

Jag heter Sonny Kjellander. Jag är länken mellan anläggningsgruppen och styrelsen. Jag har även styrelseuppdrag i Algutsboda enskilda vägar och i vår lokala vägsamfällighet. Jag bor i Humlebäck, några stenkast från Lidahult, så det blir ofta man åker hit dagtid och hjälper till som stalledräng. Jag har en dotter Thilda som funkisrider här varje tisdag. Själv rider jag inte, men i mitten på -60 talet, när klubben var nystartad red jag runt i Greveshult. Jag kom ihåg att jag red på ett russ som hette Bolla. Först gick Luxor sedan Nila därefter alla russ i minskande storlek med hästar som Droste, som var hingst, och Blenda-Gull, sist gick shettisen Pix. Jag gillar djur och natur och hoppas att jag på något sätt kan bidra till en fortsatt fin utveckling av vår fantastiska klubb.
sonny.kjellander@icloud.com

Emma Kronborg

Emma Kronborg

Supleant

Emma Kronborg heter jag och är suppleant i styrelsen för ERK. Mitt hästintresse har funnits sen jag var liten, jag red på ridskola i flera år och var under två år fodervärd åt russet Mimmi – i min värld, min alldeles egna ponny! Nu bor jag med min familj, man och tre barn, på en gård i Fiskesjö – och minsann, där finns två alldeles egna ponnys; Mon Amie och Bianca! Långa uteritter i skogen är bland det bästa jag vet. Jag är en föreningsmänniska som trivs med engagemang och full fart – tillsammans är vi så mycket bättre än var för sig. Jag ser fram emot roligt och givande arbete i styrelsen för klubben – hästar är ett fantastiskt intresse för såväl stora som små.
josefssonemma@hotmail.com

Moa Svensson

Moa Svensson

Supleant